SC Johnson

Mirjam van Zuilen

Teamcoach

"O jee, weer zo'n geitenwollen sokken traject... versus kwantificeerbare resultaten behalen"

Ook ons - de teamcoaches bij SC Johnson in Mijdrecht - heeft Pascalle begeleid tijdens een traject dat startte met de intentie om meer resultaat te halen uit de teamsamenwerking. 
SC Johnson is als innovatief productiebedrijf continu in ontwikkeling. Dit geldt zowel voor de organisatie als geheel als voor de verschillende teams. Als teamcoaches leiden en begeleiden wij drie operationele productieteams. Het is in deze roerige economische tijd een extra uitdaging écht als team te blijven opereren. Daarom was het voor ons - als drie waardevolle individuen - van groot belang de hoogst haalbare waarde toe te voegen door als team optimaal te functioneren. Eigenlijk moest het 1+1+1=5 worden.
 

"O jee, daar heb je weer zo'n geitenwollen sokken-traject. Veel gepraat over je gevoel, de toegevoegde waarde van een team. En op het moment dat je de dagelijkse realiteit inrolt, valt alles als een lappendeken van je af en word je opgeslokt door de daily business en is er niets veranderd. Zonde van het geld, maar ja, de organisatie wil het." Dat waren onze gedachten toen onze toenmalige teamleider met het voorstel kwam een teamtraject in te gaan. 

En een traject werd het ... we kunnen het beter een roller coaster noemen. We hebben een schat aan 'pats-boem recht tussen je ogen inzichten' gekregen en er is zoveel meer in beweging gezet en positief veranderd dan we durfden te dromen.

Pascalle Dubbeling gaf ons, door haar oprechte interesse en feedback zonder oordeel, niet alleen inzicht in onze eigen talenten, maar ze gaf ons ontelbaar waardevolle en praktische handvatten die echt in de praktijk werkten. Zelfs in de chaotische praktijk van ons productiebedrijf zijn wij nu een echt en hecht team richting de mensen op de werkvloer. We kennen elkaars normen en waarden en weten nu precies hoe we elkaars sterke punten en talenten kunnen inzetten. Dit maakt ons niet alleen tot betere individuele coaches, maar we vormen ook een sterk en duidelijk gezicht naar de teams die wij aansturen.

En als directe bonus leidde dit vrijwel meteen tot betere resultaten. Het is geweldig te zien hoe de duidelijkheid die we de mensen in onze teams nu geven, leidt tot betere prestaties van de hele afdeling. Wij laten één gezicht zien. Een gezicht dat bestaat uit de sterke kanten van ons als individuen. De energie die dat teweegbrengt, zorgt niet alleen voor een meetbaar beter resultaat, het maakt het werk ook leuker. Waar een geitenwollen sokken-gedachte toe kan leiden.