Individuele coaching

Ben jij klaar voor een investering in jezelf?

Waardoor laat jij je leiden? Wie of wat bepaalt jouw functioneren? Hoe vaak loop je tegen dezelfde situaties aan? Hoe blijf je jezelf in lastige situaties en wat is jezelf blijven? Hoe geef je richting aan jouw werk, jouw rol, jouw team?

Is voor jou het moment aangebroken om aan de slag te gaan met deze en soortgelijke vragen? Een pas op de plaats maken om inzicht te krijgen in hoe je effectiever kunt functioneren vanuit je eigen kracht en waarden. Je leert je talenten te (h)erkennen en inzicht te krijgen en niet (meer) werkende patronen. De inzichten en ervaringen maak je direct concreet in de praktijk.


‘Niet doen’ is wakker zijn, alert zijn, bewust zijn, aanwezig zijn, al je voelsprieten gebruiken, in contact zijn met jezelf en je omgeving. Dat is iets heel anders dan ‘niets doen’
Daniel Ofman

PasOntmoet werkt op de grens tussen wie je bent naar wie je wilt zijn. Het gaat er niet om iemand anders te worden. Trouwens, dat kan niet eens. Je bent wie je bent met al je talenten, kwaliteiten en natuurlijk ook je valkuilen. Dat is het vertrekpunt. En soms merk je dat je tegen dingen aan begint te lopen, dat wat effectief was in het verleden werkt niet meer in het hier & nu. Je krijgt feedback dat je communicatie wel wat bot is of je krijgt juist te horen dat jij vaker je eigen mening mag inbrengen.

Maar ja! Je hebt het altijd zo gedaan en nu wil je het anders of wordt er gevraagd het anders te doen. Welke andere opties zijn er? Zou je deze kunnen gaan doen, waarom niet. Wat houdt je dan tegen, wat maakt dat spannend of angstig. PasOntmoet stimuleert jou om het toch anders te gaan doen en te ervaren wat het je oplevert. Is dat gemakkelijk, nee zeker niet en door de coaching ervaar je wie je wilt zijn en dat dit resultaten oplevert. Wij ondersteunen je zodat jij je potentieel ten volle gaat inzetten en benutten en effectiever wordt in je werk. We geloven niet in de illusie van de grote maakbaarheid. Het leven zit soms mee en soms is er tegenwind. Het is de manier waarop je hiermee omgaat die het (werkende) leven een stuk prettiger maakt. Dit doen we altijd met betrokkenheid, diepgang, enthousiasme, directheid en speelsheid.

Persoonlijke coaching resulteert in meer inzicht in je eigen leiderschap, genieten van meer voldoening, een betere balans tussen werk en leven, beter met stressvolle situaties omgaan en je talenten zinvol en effectiever leren inzetten.

Praktisch aan de slag

Persoonlijke coaching richt zich onder andere op het aanpakken van dit soort vragen:

  • Hoe kom ik overtuigender en krachtiger over?
  • Hoe laat ik mezelf meer horen en zien in de organisatie?
  • Wat wil ik nu eigenlijk met mijn werk, is dit het nu?
  • Waarom ben ik niet snel tevreden en waarom voel ik veel werkdruk?
  • Hoe word ik effectiever, zodat ik mijn doelstellingen behaal?
  • Hoe kan ik mijn grenzen meer aangeven
  • Balans vinden tussen werk en privé
  • Minder afhankelijk worden van wat anderen van mij willen en vinden
  • Effectiever worden in je non en verbale communicatie
  • Niet werkende patronen gaan inzien en ander gedrag aanleren

Intake met focus op resultaat

In een intakegesprek bepalen we eerst welk resultaat je uit de coach gesprekken wilt halen. Welke leerdoelen staan centraal tijdens de coaching? Vervolgens bepalen we de aanpak en het aantal gesprekken dat nodig is. Gemiddeld zijn zeven gesprekken van zo'n anderhalf uur nodig. We starten en sluiten het traject meestal af met een gesprek waar ook de leidinggevende bij is om verwachtingen goed met elkaar af te stemmen.