Philips

Paul Smilde

Senior vice president, Philips Healthsystems

"Door structuur en discipline aan te brengen is vertrouwen en vrijheid gecreëerd, en dat voelt fantastisch"

Begin dit jaar heb ik Met Passie (Nancy Verstegen) en PasOntmoet (Pascalle Dubbeling) benaderd om mijn nieuwe Management Team te begeleiden. Ik wilde versneld door de gebruikelijke cyclus van ‘forming, storming, norming’ naar ‘performing’ gaan.
 

Al tijdens het intake-gesprek had ik er een goed gevoel over. Nancy en Pascalle bereiden zaken goed voor. Ze spreken alle teamleden individueel, op basis waarvan ze haarfijn kunnen inschatten wat er nodig is om het teamproces een versnelling te geven. In de sessies met het team gebruiken Nancy en Pascalle telkens wisselende werkvormen - soms in groepsverband, dan weer in subgroepjes - met als eerste doel het zelfinzicht van de teamleden te vergroten.

Dit is af en toe erg confronterend en intens, en juist dat blijkt de weg te openen naar een open, eerlijke en prestatiegerichte teamcultuur. Door structuur en discipline aan te brengen is vertrouwen en vrijheid gecreëerd, en dat voelt fantastisch. Bedankt Nancy en Pascalle voor dit zeer effectieve traject. Wij gaan als één team vol energie onze strategie uitvoeren!