Flevoziekenhuis

Hans Joosten

Directeur Bedrijven Flevoziekenhuis

"To the point, gericht op autonomie, resultaatgericht en afstemmend"

Verandering is de enige constante voor het facilitair bedrijf van het Flevoziekenhuis. Dit vraagt om een voortdurende scherpte en alertheid die nodig is om te kunnen anticiperen op de behoeften van de omgeving. Het ziekenhuis schakelt PasOntmoet regelmatig in voor de begeleiding van individuen en teams.
 

Werken voor het facilitaire bedrijf is dynamisch en vernieuwend. De valkuil kan zijn dat we te snel berusten in de uitgangspunten van vandaag. We moeten ons blijven verdiepen in de vragen van morgen, of liever nog die van volgend jaar. Dit betekent dat we naast de scherpte en alertheid echt moeten luisteren naar onze klanten. Niet alleen naar de vragen die zij aan ons stellen, maar ook naar de dingen die niet gezegd worden.

Wij hebben de ambitie altijd een stap verder te zijn en zo de organisatie naar een hoger plan tillen. Om dit te kunnen moeten we ons kwetsbaar durven opstellen door continu naar de toegevoegde waarde van onze eigen rol te kijken. We blijven uitgaan van onze eigen kracht en onderzoeken hoe we de dingen anders en slimmer kunnen doen. Op deze manier houden we regie over ons werk en kunnen we altijd inspelen op veranderingen en vragen die wij ontmoeten.

Als directeur bedrijven zet ik PasOntmoet in op die momenten dat in de hectiek en dynamiek iets extra nodig is om mijn mensen te ondersteunen. Pascalle weet als geen ander in te spelen op de behoeften van de mensen en hier een gerichte aanpak op af te stemmen. Wat ik belangrijk vind is dat de mensen zich veilig bij haar voelen. Ook hun verhaal is veilig bij haar, waardoor er ruimte ontstaat voor echte groei en ontwikkeling.

De afgelopen jaren hebben we Pascalle regelmatig ingezet als trainer, coach en sparringpartner. Haar aanpak past naadloos bij onze visie; het facilitaire bedrijf onderdeel maken van het totale proces. Zo zorgen wij ervoor dat wij als facilitair bedrijf de kernactiviteit van het ziekenhuis - het leveren van de beste zorg - optimaal faciliteren.